Op vrijdagochtend 22 maart was KERNgezond Sevenum volop in beweging. Bij recreatiepark De Schatberg en het naastgelegen Family Entertainment Center (FEC) stond de derde activiteit van dit schooljaar op het programma.

 

De kinderen fietsten heel sportief naar de activiteit toe. Daar aangekomen werden ze in vier groepen verdeeld. Zodat ze de vier onderdelen van deze ochtend in kleinere groepen konden beleven.

 

In het Family Entertainment Center stapten de kinderen de wereld van The Portal binnen. Hier beleefden ze twee activiteiten. Zo speelden ze trampolinetrefbal. Springend op trampolines elkaar proberen af te gooien. Daarnaast werd een spel gespeeld op de indoor BMX-baan. De kinderen fietsten rondjes om zo puzzelstukjes voor hun team te verzamelen. Samen losten ze de puzzels zo snel mogelijk op. Samenwerking en sportiviteit waren bij beide onderdelen erg belangrijk.

 

De andere twee onderdelen vonden plaats op het sport- en speelpark van De Schatberg. Daar speelden de kinderen bumball, waarbij ze een vest met klittenband aankregen. Hiermee moesten ze de bal van de grond krijgen om vervolgens met elkaar over te spelen om tot een doelpunt te komen. Daarnaast speelden de kinderen nog hockey. Teamwork, elkaar aanmoedigen en elkaar helpen was hierbij belangrijk en dat ging dan ook erg goed.

 

Een beetje moe maar met een grote glimlach vertrokken de kinderen weer met de fiets naar school. Een super sportieve en KERNgezond ochtend dus voor de Sevenums KERNgezond-kinderen.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op