Op donderdag 28 maart waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst te gast op zorgboerderij Keyserbosch. Ze gingen hier aan de slag met verschillende onderdelen die te maken hadden met voeding en dieren. Dit als vierde activiteit van KERNgezond Haelen.

 

Na een sportieve fietstocht en de opening werd er aan de slag gegaan met vier onderdelen. Zo maakten de kinderen samen met Carien van de zorgboerderij een salade met witlof, appel en rozijnen. Die ze uiteraard ook heerlijk mochten opeten. Daarnaast werd er een quiz gespeeld in de moestuin. De kinderen probeerden te ontdekken welke gewassen er groeiden.

 

Als derde onderdeel namen ze een kijkje bij de kippen en kregen ze uitleg over hoe een ei groeit en hoe het komt dat er verschillende eieren zijn. Met de eieren gingen ze vervolgens aan de slag en maakten ze een couscous-salade met ei, tomaatjes, citroen, sla en komkommer. Ook deze werd uiteraard opgegeten.

 

Als laatste onderdeel werd er nog bewogen tijdens een spel waarbij ze kwartetten van verschillende dieren bij elkaar moesten zien te krijgen. Samenwerken en goed nadenken was hierbij erg belangrijk.

 

De cliƫnten van de zorgboerderij genoten ook zichtbaar van de aanwezigheid van de kinderen en na een erg leuke ochtend was er een groot applaus voor de zorgboerderij en gingen de kinderen weer per fiets terug naar Haelen.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op