De Horster kinderen van de groepen 5 en 6 van basisscholen De Doolgaard, De Twister en De Weisterbeek waren verdeeld over drie dagen te gast bij Jong Nederland voor de eerste activiteit van KERNgezond. In samenwerking met Lekker (K)eten was hier een leuke en leerzame activiteit opgezet.

 

Na de opening gingen de kinderen onder leiding van Janine van Lekker (K)eten aan de slag met het maken van een groentesoep en verschillende soorten gezonde toastjes. Verder leerden de kinderen vanalles over de Schijf van Vijf. Dit deden ze aan de hand van een leuk kwartetspel. Daarnaast werden de zintuigen getest. Zo moesten ze doormiddel van voelen enkele soorten groente en fruit proberen te raden, werd er geroken aan verschillende soorten producten, proefden de kinderen fijngesneden stukjes fruit en kruiden en ontdekten ze dat zelfs met hun ogen doen proeven. Ze ontdekten dat kleurstoffen in producten ze een andere kijk op een product geven.

 

Naast al deze voedingsonderdelen werd er ook even lekker gesport in de sportzaal. Aan het einde van de ochtend was het natuurlijk tijd om de zelf gemaakte gerechten te proeven. Deze vonden dan ook gretig aftrek en iedereen genoot hiervan.

 

Voor de kinderen was het een leuke kennismaking met KERNgezond, waar ze dit jaar nog veel meer mee bezig gaan zijn. KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag met de inspiratie van topsporters.

 

Bij de volgende activiteit krijgen de kinderen een gastles van een topsporter die geheel in het teken staat van gezond gedrag.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op