De leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisschool De Brink uit Melderso waren op dinsdag 12 juli te gast bij Het Aardbeienland in Horst. Tijdens deze laatste KERNgezond-activiteit van het jaar leerden ze op een actieve manier van alles over natuurlijk de aardbeien maar dat was niet het enigeā€¦

 

De ochtend stond in het teken van promotie en educatie van zacht fruit. Stichting Berry Briljant is hier in de regio druk mee aan de slag gegaan en daar plukten de leerlingen van De Brink de vruchten van. Ze maakten niet alleen kennis met de aardbeien in Aardbeienland maar ook gingen ze aan de slag met frambozen en blauwe bessen. Andere lekkere zachte fruitsoorten.

 

Na een kort openingswoordje en een lekkere warming-up op muziek werd er gestart met de vier onderdelen van deze ochtend. Zo maakten alle kinderen op de smoothiefiets een heerlijke zacht fruit smoothie. Die ook lekker naar binnen gewerkt werd. Deze lekker smoothie werd gevolgd door een suikerquiz. Hoeveel suiker zit er eigenlijk in aardbeien? En is dat veel of weinig ten opzichte van verschillende producten in de supermarkt. Daarnaast speelden de kinderen een voedingsquiz met veel vragen over zacht fruit. De vragen waren opgehangen door de tuinen van Aardbeienland, dat was dus even zoeken!

 

De smoothie was niet het enige wat er te smullen was. De kinderen maakten ook een heerlijke trifle. Met yoghurt, ontbijtgranen en uiterlijk zacht fruit! Als laatste onderdeel waren de kinderen lekker actief met een bootcamp door het kabouterbos!

 

De gehele ochtend stond dus in het teken van een gezonde leefstijl met gezond eten en gezond bewegen! Om ook nog eens KERNgezond af te sluiten vertrokken de kinderen per fiets terug naar Melderslo.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op