Basisscholentraject Fris & Fruitig 

Erkende interventie

Sinds 2015 is KERNgezond Fris & Fruitig opgenomen als 'Goed beschreven' interventie binnen het Kenniscentrum Sport.

 

Basisscholentraject

Fris & Fruitig draait om bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl, van zowel kinderen als hun ouders/opvoeders. Zij worden gewezen op de mogelijkheden rondom gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Plezier maken en beleving staan centraal binnen KERNgezond.

 

Dit gebeurt aan de hand van inspirerende activiteiten die voornamelijk buiten school plaats vinden bij bijvoorbeeld een lokale tuinder, in een restaurant of in een verzorgingstehuis. Topsporters worden ingezet om de kinderen te inspireren en uit te dagen.

 

Verder speelt KERNgezondTV een grote rol. Wekelijk zien kinderen KERNgezondTV in de klas. Zo blijven ze op de hoogte en worden ze wekelijks geconfronteert met het gedachtegoed van KERNgezond en zo gestimuleerd om gezonde keuzes te maken. Zonder inspiratie geen educatie.

 

KERNgezond Fris & Fruitig is actief in verschillende gemeentes in Limburg en op ruim 25 basisscholen.

Infomercial KERNgezond

Klik op onderstaande afbeelding onze infomercial te starten.

 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Workshops Gezonde Leefstijl Voortgezet Onderwijs 

Zou het niet geweldig zijn als leerlingen zo gezond en vitaal mogelijk hun opleiding kunnen voltooien?

 

Een gezonde leefstijl wordt alsmaar belangrijker. In de huidige maatschappij zijn de ongezonde keuzes alsmaar gegroeid, denk aan gamen, ongezondere snacks en het vergrootte aantal verkooppunten van ongezonde voeding.

 

Jongeren zijn daardoor ook minder gezond en vitaal. De motorische bekwaamheid is afgenomen en de (prestatie)druk op jongeren is toegenomen. Een gezonde leefstijl is daarom van essentieel belang.

De school van jongeren speelt een belangrijke rol in hun leven aangezien ze hier veel van hun tijd doorbrengen, kennis opdoen en sociale contacten onderhouden. Een scholengemeenschap heeft daarom ook invloed op de gezonde leefstijl van de leerling.

 

De workshops binnen het onderwijs zijn dan ook met name gericht op bewustwording van een gezonde leefstijl. Middels twee workshops worden de jongeren geïnspireerd om met een gezonde leefstijl aan de klas te gaan. Dit op een (inter)actieve manier waarbij topsporters zijn betrokken, waarbij ze op een leuke manier kennis nemen over voeding en waarbij actief aan de slag kan gegaan worden met bijvoorbeeld een bootcampclinic, kickboksclinic, de smoothiefiets en op nog vele andere manieren.

 

Elke workshop wordt afgetrapt met een warming-up op muziek. Dit zorgt meteen voor betrokkenheid, fun en de juiste sfeer.

 

De eerste workshop zal in de klas plaatsvinden (theorie; op een inspirerende wijze), de tweede op een actieve (buiten)locatie (praktijk; aan de slag gaan).

 

Thema's die aan bod komen zijn:

• Gezond bewegen,

• Gezonde voeding,

• Gezond gedrag,

• Roken,

• Alcohol,

• Werkdruk en stress.

 

De workshops zijn uiteraard op maat te maken naar uw wensen en/of seperaat af te nemen. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Workshops Gezonde Leefstijl voor leerkrachten 

Leerkrachten zijn de voorbeelden voor onze jeugd. Zij leren onze kinderen alles wat ze moeten weten voor een goede toekomst.

 

Voor leraren is het dan ook belangrijk om voldoende te weten over het belang van een gezonde leefstijl. Goed voorbeeld doet volgen.

 

In de workshops komen ook de verschillende thema's terug die ook in de IVI-methode en de workshops aan het Voortgezet Onderwijs aan bod komen.

 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

De Gezondste Regio 2025; Smaaktour 

Later meer...

Berry Briljant 

Later meer...

KERNgezondTV 

KERNgezondTV is een wekelijks TV-programma rondom de KERNgezond-pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

KERNgezondTV is wekelijks te zien op 13 lokale (online) omroepen, wordt door ruim 1000 kinderen in het klaslokaal gekeken en is te zien op deze website, het KERNgezond YouTube-kanaal en socials.

 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Ga naar...

Meer weten? 

Maurice Graef

Projectleider

Neem contact op