Ook op basisschool De Weisterbeek is KERNgezond weer van start gegaan. Op donderdagochtend 31 oktober waren er enkele bijzondere gasten aanwezig om de opening van weer een nieuw schooljaar KERNgezond op De Weisterbeek te verrichten.

 

Wethouder Roy Bouten opende KERNgezond officieel met een kort woordje waarna er meteen lekker aan de slag werd gegaan. Op het schoolplein vond een actieve warming-up plaats. De KERNgezond-kinderen van de groepen 5-6 bewogen zich warm op de beats van de muziek.

 

Daarna zochten de kinderen hun klaslokaal op waar een heerlijk en gezond ontbijtje klaar stond dat mogelijk werd gemaakt door PLUS Lucassen. De kinderen vulden hun buik met lekker belegde boterham en fruit. Tophandballer Daan Versleeuwen van Sporting NeLo (België) kwam in alle klassen langs om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt, voor zowel hem als topsporter als voor de kinderen. Hij at een boterham mee en uiteraard mochten de foto’s en handtekeningen niet ontbreken.

 

Verder kregen de kinderen uitleg over wat KERNgezond precies inhoudt en wat ze dit schooljaar te wachten staat tijdens de KERNgezond activiteiten.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op