Op dinsdagochtend 1 oktober vond de start van een nieuw schooljaar KERNgezond Reuver plaats. Op basisschool De Triolier was tophandballer Yme Bertels te gast om samen met de kinderen te bewegen en gezond te ontbijten.

 

Na de officiƫle opening was het tijd om de dag sportief te starten. De kinderen van de groepen 5-6 werden in beweging gezet door een professionele sportinstructeur van Sportcenter Balance. Na de warming-up op muziek was het tijd om in de klas te gaan smullen van een heerlijk en gezond ontbijt dat beschikbaar was gesteld door Jan Linders Reuver.

 

De kinderen genoten zichtbaar van al het lekkers. Ondertussen kregen ze uitleg over wat hun dit schooljaar te wachten staat gedurende KERNgezond. Ook kwam Yme Bertels, die speelt bij Herpertz Bevo Hc en het Belgisch nationaal team, in de klas om te vertellen waarom ontbijten zo belangrijk is. Niet alleen voor hem maar ook voor de kinderen. De kinderen krijgen van een goed ontbijt energie om de dag door te komen, om op te letten in de klas, om te concentreren en goed te kunnen bewegen in de pauzes.

 

De kinderen mochten Yme natuurlijk alles vragen over zijn ontbijt en overige voeding maar ook over al het anderen wat ze wilden weten. Er werd afgesloten met een groepsfoto en een handtekening voor iedereen.

 

Een zeer leuke en gezonde opening van KERNgezond!

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op