De kinderen van de groepen 4/5 en 5/6 van basisschool Het Spick in Beesel kregen op woensdag 23 september bezoek van tophandballer Daan Versleeuwen. Samen ontbeten ze en bespraken ze het belang van het ontbijt.

 

Voordat er samen aangeschoven werd aan het heerlijke en gezonde ontbijt, dat beschikbaar werd gesteld door PLUS Savelkoul, werd een nieuw jaar KERNgezond officieel afgetrapt op het schoolplein. Na een kort woordje van initiatiefnemer Maurice Graef begonnen de kinderen de dag actief met een warming-up op muziek. Onder leiding van een ervaren sportinstructeur bewogen de kinderen zich lekker warm.

 

Daarna stond er het ontbijt in de klas klaar en de kinderen genoten hier zichtbaar van. Ondertussen werd hun uitgelegd waar KERNgezond voor staat en wat ze het komende schooljaar mogen verwachten van KERNgezond. Tophandballer Daan Versleeuwen van Sporting Pelt (Belgiƫ) was aanwezig om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt voor zowel hem als de kinderen. De kinderen stelden allerlei vragen over zijn eetpatroon in combinatie met de topsport. Maar ook alle andere vragen kwamen aan bod. Er werd afgesloten met een groepsfoto en een handtekening van Daan.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Beesel is op 12 januari.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op