De groepen 1 / 2 van basisschool Meander maakten kennis met KERNgezond. Dit deden ze op woensdagochtend 8 januari met een leuke activiteit in de klas.

 

Op een speelse manier gingen de kinderen aan de slag met alle drie de pijlers van KERNgezond; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

 

Zo werd er, na een korte kennismaking, begonnen met een actief memoryspel. De kinderen zochten paren bij elkaar met daarop of twee dezelfde afbeeldingen van fruit of twee dezelfde afbeeldingen van een beweegoefening. Had een kind een paar van fruit dan mocht deze het desbetreffende stukje fruit opeten. Had een kind een paar met beweegoefeningen dan ging het hele groepje deze oefening uitvoeren. Denk hierbij aan tenen aantikken, squatten, jumping jacks, rondjes draaien enz.

 

Als tweede onderdeel maakten ze een eigen snackspies. Eerst werden er vormpjes gedrukt uit een snee brood. Met deze vormpjes en het aanwezige fruit zoals komkommer, aardbei, mandarijn, banaan en druiven mochten de kinderen vervolgens hun eigen houten prikker vullen met al dit lekkers. Uiteraard mochten ze dit ook zelf opeten.

 

De allerkleinsten genoten zichtbaar van deze kennismaking met KERNgezond en met een lach en een knuffel werd dan ook afscheid genomen.

 

KERNgezond is op basisschool Meander schoolbreed actief. Ook de overige groepen gaan dit jaar een KERNgezond-activiteit beleven.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op