Op dinsdag 16 april waren de allerjongste KERNgezond-kinderen aan de beurt om een leuke activiteit te beleven. De groepen 1-2 van basisschool De Meander gingen aan de slag met de pijler; gezonde voeding. De activiteit stond in het teken van groente en fruit.

 

KERNgezond staat voor de drie pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Op een leuke manier en met de inspiratie van topsporters wil KERNgezond bewustwording van een gezonde leefstijl creëren onder haar doelgroepen. Met het traject KERNgezond Fris & Fruitig is KERNgezond actief op vele basisscholen en worden kinderen in allerlei leeftijdsgroepen op een leuke manier geïnspireerd. Voor meer informatie zie www.wijzijnkerngezond.nl

 

Elke klas werd een klein uurtje meegenomen in de wereld van KERNgezond. Middels drie onderdelen waren de kinderen op een speelse manier bezig met het thema. Zo werd er een quiz gedaan waarbij de kinderen bij het kaartje met het juiste antwoord moesten gaan staan. Vervolgens werd er aan de slag gegaan met de zintuigen; ruiken, voelen en proeven. Zo roken ze aan twee potjes waarbij het product niet zichtbaar was. De kinderen probeerden te raden wat ze roken. Verder voelden ze enkele producten die in een doos zaten. De kinderen wisten al erg goed welke producten ze voelden. Vervolgens werd nog geblinddoekt een stukje kiwi en witte wortel geproefd. Ook dit wisten de kinderen samen goed te raden.

 

Als laatste onderdeel maakten de kinderen een eigen fruitspies. Ze mochten zelf kiezen welke stukjes fruit ze aan hun eigen spies regen. Uiteraard werd de fruitspies daarna lekker opgegeten!

 

Een erg leuke activiteit waarbij de kinderen spelenderwijs van alles leerden over groente en fruit.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Project manager

Neem contact op