Het was een smakelijke middag op maandag 11 juli. De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick beleefden samen met de ouderen van dagbesteding SAAM een leuke KERNgezond-activiteit.

 

Al het gehele schooljaar doen de kinderen mee met het project KERNgezond. KERNgezond inspireert kinderen op het gebied van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Op maandag stond met name ‘gezonde voeding’ en ‘gezond gedrag’ centraal. Onder gezond gedrag verstaan we het goed en sociaal met anderen omgaan. Nou dat deden deze twee groepen zeer zeker!

 

Er stonden twee onderdelen op het programma. Jong en oud ging aan de slag met een suikerquiz. Wisten deze beide groepen eigenlijk hoeveel suiker er in een aantal producten die ze regelmatig tegenkomen? Hoeveel suiker zit er in een blikje sinaasappelsap of in een ontbijtreep met rozijnen? Samen zochten ze naar de goede oplossingen.

 

Ook werd er een heerlijk, gezond gerechtje gemaakt. In deze zomerse periode werd er dan ook gekozen voor een zomers gerechtje. Het werd een wrap met allerlei lekkere groentes gemaakt. De komkommer, paprika, tomaat, sla en andere lekkere dingen werden uiteraard door de kinderen en ouderen zelf gesneden, bereid en uiteindelijk opgegeten. Al het lekkers werd beschikbaar gesteld door PLUS Savelkoul.

 

Een erg leuke ontmoeting tussen jong en oud! Dit was voor dit jaar de laatste KERNgezond-activiteit voor de kinderen van de groepen 5/6. Volgend jaar komt KERNgezond uiteraard weer terug op school.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op