In Melderslo vond op vrijdag 18 januari de start van KERNgezond plaats! Na Horst, Sevenum en Kronenberg is Melderslo het volgende dorp in de gemeente Horst aan de Maas dat voor KERNgezond gaat. De start stond in het teken van de smaaklessen. Cliënten van Dichterbij sloten hier bij aan.

 

De kinderen werden in twee groepen verdeeld en bij elke groep sloten enkele cliënten van Dichterbij aan om samen de smaaklessen te beleven. Zoals de naam het al zegt staan de smaaklessen in het teken van smaak en gezonde voeding.

 

Zo gingen ze aan de slag met de zintuigen. Door te proeven, kijken, ruiken en voelen ontdekte iedereen dat er bij eten meer zintuigen komen kijken dan alleen de mond. Zo ontdekten ze bijvoorbeeld dat door de toevoeging van kleurstoffen je een heel ander idee over een voedingsproduct krijgt.

 

Er werd een quiz gespeeld waarbij kinderen verschillende producten proberen te herkennen door te kijken, voelen en ruiken. Ze moesten raden in welke producten meer suiker zat en nog enkele vragen moesten beantwoorden.

 

Verder maakte iedereen een lekker en gezond gerechtje. Men maakte broodsushi met komkommer, paprika, wortel, sla en kipfilet.

 

Verder speelden ze kwartet. Niet zo maar een kwartet maar een kwartet over de Schijf van Vijf. Zo leerden ze bewust en onbewust hierover.

 

Het mooiste aan deze eerste KERNgezond activiteit was de onderlinge samenwerking en interesse tussen de kinderen en de cliënten van Dichterbij. Iedereen sloot de ochtend dan ook met een grote glimlach af.

 

Een superstart van KERNgezond in Melderslo!

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op