Basisschool De Bongerd had de eer om de eerste activiteit van KERNgezond van het nieuwe schooljaar te beleven. Topsporter Jeroen van den Beucken (handbal) was aanwezig om een gastles te geven in het kader van gezond gedrag.

 

Tijdens deze gastles gingen de kinderen in op wat gezond gedrag is. Zo werd ingegaan op het verschil tussen plagen en pesten en de gevolgen daarvan. Klassikaal werd er een mindmap gemaakt over gezond gedrag en samen maakten de kinderen afspraken over hoe ze met elkaar om dienen te gaan. Jeroen vertelde over gezond gedrag binnen het handbal en vertaalde dit naar de kinderen toe. Gezond gedrag is niet alleen niet pesten, maar ook luisteren naar elkaar, elkaar helpen en respect hebben voor elkaar.

 

Alle kinderen kregen ook een blaadje en Jeroen vertelde een verhaal met daarin enkele negatieve aspecten, bij elk negatief aspect mochten de kinderen het blaadje een keer kreuken. De kinderen hielden een verfrommeld blaadje over. Daarna vertelde Jeroen hetzelfde verhaal maar dan met positieve aspecten erin. Bij elke positieve opmerking of actie mochten de kinderen het blaadje een keer glad strijken. Uiteindelijk hadden de kinderen een glad gestreken blaadje met daarin allerlei vouwtjes. Zo toonde Jeroen aan dat kwetsende opmerkingen altijd zullen blijven hangen, hoe vaak je bijvoorbeeld ook sorry zegt. De kinderen leerden zo dat ze elkaar vooral complimentjes moesten geven.

 

De kinderen vonden het een erg interessante en leerzame gastles en gingen uiteraard met Jeroen op de foto en ook de handtekeningen mochten niet ontbreken.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op