Op dinsdag 14 juni beleefden de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Kwir wederom een leuke en leerzame KERNgezond-activiteit. Deze keer gingen ze aan de slag met smaak.

 

Zo maakten ze een eigen heerlijke gerechtje van komkommer, zuivelspread, griekse yoghurt, bieslook, knoflook, bosui en peterselie. Zelf sneden ze de producten en mixten deze tot een lekkere heksenkaas. Uiteraard mochten ze zelf het gerechtje opeten!

 

Als tweede onderdeel gingen ze aan de slag met hun zintuigen. Zo proefden, roken, zagen en voelden ze verschillende dagelijkse producten. Ze ontdekten dat je vaak toch meer dan één zintuig nodig hebt om te ontdekken welk product je voor je hebt. Zo zagen ze bijvoorbeeld vier verschillende kleuren yoghurt/vla maar zonder te ruiken en proeven vonden de kinderen het toch lastig om te ontdekken welke smaak het product had. Laterna ontdekten ze dat de yoghurts alle vier dezelfde smaak hadden en dat er kleurstof was toegevoegd, iets dat fabrikanten van bijvoorbeeld snoep ook vaak gebruiken om de consument te misleiden.

 

Deze activiteit was alweer de laatste in een reeks inspirerende en leerzame activiteiten voor de kinderen van De Kwir.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op