Op woensdagochtend 24 oktober vond de opening van KERNgezond Sevenum plaats. Ook dit jaar nemen de groepen 6 van de basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon deel aan dit project gericht op gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Gedurende het schooljaar beleven deze kinderen leuke activiteiten die hierop gericht zijn, topsporters sluiten aan om de kinderen te inspireren.

 

Dit was ook het geval bij de opening bij Horecacentrum De Sevewaeg waar tophandballer Jeroen van den Beucken samen met wethouder Birgit op de Laak en initiatiefnemer Maurice Graef de officiƫle opening verrichtten van een nieuw jaar KERNgezond. Na de opening werd er eerst een warming-up op muziek gedaan onder leiding van een professionele instructeur.

 

Daarna gingen de kinderen aan de slag de activiteit die voornamelijk in het teken stond van gezonde voeding. De koks van De Sevewaeg maakten samen met de kinderen een heerlijk en gezond gerecht in de keuken, lekkere groentefrietjes. In een andere ruimte deden de kinderen een zintuigenquiz en zo ontdekten ze niet alleen met hun mond proeven, maar dat ook ogen, neus en handen een bepaalde indruk van een product geven. Ook gingen de kinderen op een leuke manier aan de slag met de schijf van vijf. Zo leerden ze welke producten hier wel goed bij passen en welke minder.

 

Als laatste onderdeel mochten de kinderen alles vragen aan Jeroen van den Beucken, waarna Jeroen nog een quiz met de kinderen deed met vragen over hemzelf, handbal en sport algemeen. De kinderen speelden erg fanatiek mee.

 

Al met al een erg leuke en geslaagde aftrap van KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op