De tweede activiteit van KERNgezond Haelen vond plaats op woensdagochtend 28 november. De kinderen van de groepen 5/6 gingen in de school aan de slag met het maken van heerlijke en voor velen nog onbekende gerechten.

 

Op school is het thema ‘omgaan met geld’ en daarom werd er door KERNgezond gekozen om aan de slag te gaan met seizoensgroenten omdat deze vaak goedkoper zijn om te maken. Er werd een stamppot gemaakt van aardappelen, appelen en uien, zogenaamde hete bliksem. De kinderen schilden en sneden zelf de producten. Allen tezamen werden deze vervolgens gekookt. In de tussentijd maakte de kinderen een lekkere warme wrap met pesto, mais, paprika, kaas, rode uien en kipfilet. Deze werd uiteraard meteen opgegeten. Zo zagen de kinderen dat je met verschillende producten die je wellicht in de koelkast hebt liggen eens een ander gerecht kan maken.

 

Daarna speelden de kinderen een quiz over de seizoensproducten. Als afsluiting nam iedereen een portie hete bliksem mee naar het lokaal om dit daar op te eten.

 

Een erg smakelijke en leuke activiteit. De volgende activiteit van KERNgezond Haelen is op 8 februari. Ze gaan dan aan de slag met het thema ‘leren van personen van vroeger.

Foto's 

Meer weten? 

Ellen Thijssen

Projectmanager

Neem contact op