Op donderdagochtend 28 november stond de eerste activiteit van KERNgezond op basisschool Bösdael op het programma. De kinderen van de groepen 5-6 gingen aan de slag met gezond gedrag en gezond bewegen, dit onder leiding van topsporter Jody Selten.

 

De leerlingen werden in twee groepen gedeeld. Een groep begon met een gedragsles onder leiding van Jody. Jody is topvolleybalster bij Vc Peelpush. Zij maakte samen met de kinderen een woordweb over fair-play. Hoe gedraag je je binnen de sport en hoe vertaal je dit naar het schoolplein en het dagelijks leven? De kinderen leverden veel input en snapten dat ze als klas eigenlijk ook één groot team zijn.

 

De andere groep startten met een kickboksclinic onder leiding van een professional van Sportcenter Balance. Ze leerden enkele basistechnieken en dat bij deze sport ook veel discipline komt kijken. Gezond gedrag is binnen het kickboksen ook erg belangrijk. Vervolgens wisselden de twee groepen van onderdeel.

 

De kinderen namen erg enthousiast deel aan deze ochtend en de tijd vloog dan ook voorbij. De volgende KERNgezond-activiteit op basisschool Bösdael zal op 20 februari plaatsvinden.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op