De tweede activiteit van KERNgezond Roggel stond in het teken van een kennismaking met verschillende sporten. De groepen 5 en 6 beleefden een leuke ochtend dankzij enkele sportaanbieders.

 

Na de opening werden de kinderen in vier groepen verdeeld en via een roulatiesysteem maakten ze kennis met de verschillende sporten. Zo maakten ze kennis met volleybal via VC Accretos, met dans via Dansstudio Pulse en met kickboksen via Sportcenter Balance. Verder was er nog een sportquiz om de ook de hersens goed te kraken.

 

Bij VC Accretos leerden de kinderen de basistechnieken door vooral veel met de bal bezig te zijn. Bij Pulse werd een dansje ingestudeerd dat op het laatst ten uitvoer werd gebracht. Bij het kickboksen leerden de kinderen de techniek van enkele stoten en dat controle en discipline binnen de sport erg belangrijk zijn.

 

OP 29 januari vind de volgende activiteit plaats. De kinderen gaan zich dan ebzig houden met de KERNgezond-pijler ‘gezond gedrag’. Ze krijgen een gastles van een topsporter.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op