Op woensdagochtend 11 januari beleefden de allerkleinsten, groep 1-2, van basisschool Meander een leuke KERNgezond-activiteit binnen het schoolthema; ‘Ridders, prinsen en prinsessen’.

 

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag en vind plaats op verschillende basisscholen in de regio. Het schoolthema werd gekoppeld aan de KERNgezond-pijler; gezond bewegen. Zo ontstond er een sportieve activiteit in de gymzaal van de school.

 

Er werden enkele spellen gespeeld waarbij ridders, prinsen of prinsessen centraal stonden. Zo renden de kinderen een stokpaardenrace als echte ridders. Beantwoorden ze vragen bij de Ren-Je-Rot-Quiz door bij de ridder, de prinses of het kasteel te gaan staan. Maakten ze de slapende prins en prinses wakker tijdens een actief tikspel. Een erg leuke, actieve en leerzame activiteit voor de allerkleinsten van Meander.

 

Met een grote glimlach werd er dan ook afscheid genomen. Volgende week gaan de groepen 3-4 een activiteit beleven in het kader van het project KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op