Samen een gezonde toekomst tegemoet, dát is de insteek van de Inspiratietour die dit jaar langs veertien basisscholen in Noord-Limburg gaat. Een zintuiglijk feestje waarbij het opdoen van nieuwe kennis centraal staat. Op 18 mei vond de aftrap voor het noordelijkste gedeelte van onze provincie plaats.

 

De Inspiratietour is een initiatief van drie organisaties die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, te weten: ‘Wat kies jij?’-Gezondste Regio Noord-Limburg, Kokkerelli en KERNgezond. Stichting 'Wat kies jij?' wil alle 280.000 inwoners van Noord-Limburg inspireren, informeren en activeren tot het maken van gezonde keuzes om zo de gezondste regio van Europa te worden. Mede dankzij de ondersteuning van Het Rijk, Provincie Limburg, Regio N-L en de Coöperatieve Rabobank kunnen deze stappen richting de Gezondste Regio gezet worden.

 

Op basisschool De Klimop in Nieuw-Bergen stonden de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 vol enthousiasme te wachten op wat de inspiratietour hun ging brengen. Onder een warm stralend zonnetje gingen ze aan de slag met zes onderdelen die allen in het teken stonden van een gezonde leefstijl. Onder leiding van Kokkerelli beleefden ze drie onderdelen die alles te maken hadden met voeding, Stichting KERNgezond nam het actieve gedeelte van de ochtend voor haar rekening.

 

Voordat er met de zes onderdelen gestart kon worden, werd er eerst een gezamenlijke warming-up op muziek gedaan. Daarna was het tijd om in de wereld van een gezonde leefstijl te duiken. Samen met een echte chefkok maakten de kinderen in en rondom een foodtruck een heerlijk en gezond gerechtje, dat natuurlijk ook lekker opgesmikkeld werd! Daarnaast kregen ze een inspirerende uitleg van Tasty Tom over de groei en bloei van de tomaten die ze in hun gerecht gebruikt hadden. Als laatste voedingsonderdeel mochten de kinderen hun eigen gezonde tomatengerecht bedenken.

 

Tijdens het actieve gedeelte fietsen de kinderen hun eigen smoothie op een stoere, innovatieve smoothiefiets. Ook stonden er twee professionele instructeurs voor hun klaar. Één instructeur om een kickboksclinic te verzorgen en de ander nam de kinderen mee langs een uitdagend bootcampparcours.

 

De vrolijke gezichten van de kinderen verklapten dat ze het een geweldige en inspirerende ochtend hadden gevonden. De inspiratietour blijft voorlopig nog even in de kop van Noord-Limburg want de volgende stops van de inspiratietour zijn Afferden (1 juni) en Gennep (15 juni).

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op