In Sevenum stond op vrijdagochtend 14 juni de slotactiviteit van KERNgezond op het programma. De groepen 6 van de basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon waren te gast bij zorgboerderij Vorster Hand.

 

Geheel sportief arriveerden ze allemaal met de fiets. Na de opening werden de kinderen in vier groepen verdeeld en beleefden ze gedurende de ochtend ook vier activiteiten.

 

Uiteraard mag een rondleiding niet onderbreken en zo leerden de kinderen alles over het bedrijf. Ze leerden hoe de kruiden op een speciale manier geteeld worden, wat de rol van de hulpboeren op de zorgboerderij is en wat er allemaal te doen is op de zorgboerderij. In de moestuin gingen de kinderen aan de slag met veel verschillende soorten groenten. Zo moesten ze proberen te ontdekken welke groente er bij welke plant hoorde. Sommigen wist iedereen te benoemen zoals de aardbei, maar de palmkool, spitskool, venkel en augurken bleken toch een stuk lastiger.

 

In de kantine van Vorster Hand maakten de kinderen zelf een heerlijke eiersalade op een blad sla. Die uiteraard ook zelf opgegeten mocht worden. Als laatste onderdeel speelden ze op het gras een spel waarbij goed samenwerken en nadenken hen aan de overwinning hielp.

 

Al met al een ochtend die erg leuk en leerzaam was en die voorbij vloog. Er werd dan ook afgesloten met een groot applaus voor Vorster Hand.

 

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op