Groepen 5/6 van basisschool De Triolier waren op woensdagochtend 1 juni te gast bij zorgboerderij De Huiberg. Gastvrouw en gastheer Moniek en Wim Dewinden ontvingen de kinderen met open armen om ze hun mooie locatie te laten zien.

 

De kinderen waren hier te gast in het kader van het project KERNgezond. Gedurende het schooljaar beleven de kinderen met KERNgezond verschillende activiteiten op het gebied van gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Activiteiten die inspireren naar een gezonde leefstijl. Van inspiratie was bij De Huiberg ook zeker wel sprake.

 

De kinderen kregen uiteraard een rondleiding en maakte kennis met alle dieren en gewassen die hier staan. Ook kregen ze uitleg over wat een zorgboerderij is en wat er allemaal gebeurd. Daarnaast speelden ze een dierenspeurquiz. De kinderen speurden naar quizvragen die her en der opgehangen of verstopt waren. Vragen over dieren die ze tegenkwamen op de zorgboerderij. Als laatste onderdeel fietsten de kinderen een heerlijke, gezonde smoothie op de innovatieve smoothiefiets. De kinderen kozen zelf uit het, door PLUS Savelkoul beschikbaar gestelde, fruit wat ze wilden. Hier werd een beetje magere yoghurt bij gedaan en door zelf te trappen werd hun eigen smoothie bereid, die uiteraard heerlijk smaakte!

 

De ochtend werd afgesloten met een applaus voor de gastvrijheid De Huiberg! Geheel in KERNgezond stijl liepen de kinderen weer terug naar school.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op