Basisschool De Leerlingst kreeg op dinsdag 15 september bezoek van tophandballer Nick van den Beucken. Nick gaf een gastles genaamd: ‘De Held’. Een gastles in het kader van gezond gedrag.

 

Deze gastles was de aftrap van een nieuw jaar KERNgezond in Haelen. Tijdens deze gastles gingen de kinderen in op wat gezond gedrag is. Klassikaal werd er een mindmap gemaakt over gezond gedrag en samen maakten de kinderen afspraken over hoe ze met elkaar om dienen te gaan. Nick vertelde over gezond gedrag binnen het handbal en vertaalde dit naar de kinderen toe. Gezond gedrag is niet alleen niet pesten, maar ook luisteren naar elkaar, elkaar helpen, respect hebben voor elkaar en elkaar regelmatig een compliment geven.

 

Alle kinderen kregen een blaadje en Nick vertelde een verhaal met daarin enkele negatieve aspecten, bij elk negatief aspect mochten de kinderen het blaadje een keer kreuken. De kinderen hielden een verfrommeld blaadje over. Daarna vertelde Nick hetzelfde verhaal maar dan met positieve aspecten erin. Bij elke positieve opmerking of actie mochten de kinderen het blaadje een keer glad strijken. Uiteindelijk hadden de kinderen een glad gestreken blaadje met daarin allerlei vouwtjes. Zo toonde Nick aan dat kwetsende opmerkingen altijd zullen blijven hangen, hoe vaak je bijvoorbeeld ook sorry zegt. De kinderen leerden zo dat ze elkaar vooral complimentjes moesten geven.

 

De kinderen vonden het een erg interessante en leerzame gastles en gingen uiteraard met Nick op de foto en ook de handtekeningen mochten niet ontbreken.

 

De volgende KERNgezond-activiteit staat gepland op 2 december.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op