Op basisschool De Weisterbeek in Horst was op 30 en 31 januari een topsporter te gast. Dit in het kader van KERNgezond. Triathlete Neiske Becks gaf in de groepen 5-6 een gastles over gezond gedrag.

 

Gezond gedrag is, naast gezond bewegen en gezonde voeding, één van de drie pijlers van KERNgezond. Neiske ging op deze pijler in door samen met de kinderen een woordweb te maken rondom dit thema. Waar denken de kinderen aan als ze denken aan gezond gedrag? Er ontstond een groot woordweb dat samen besproken werd.

 

Daarna was het tijd om aan de hand van sportfilmpjes de discussie aan te gaan. Zo werd er de discussie aan gegaan wie er door zou voetballen als een tegenstander geblesseerd is en de stand is 0-0 en wat hetzelfde kind zou doen bij een stand van 5-0. Er kwamen filmpjes voorbij over topsporters die doorzetten ondanks de nodige tegenslagen. Ze hielden hun doel altijd voor ogen. Iets wat goed terug te vertalen is naar de kinderen. Een filmpje over actie en reactie, wat is de juiste manier om te reageren op een onprettige situatie. Samen ontdekten de kinderen dat zij net als topsporters altijd moeten doorzetten, goed moeten nadenken en respectvol met elkaar om moeten gaan.

 

De tijd vloog voorbij en aan het einde werden er uiteraard handtekeningen uitgedeeld en werd er in elke klas een groepsfoto gemaakt.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op