De kinderen van de middenbouw van basisschool Antonius beleefden op 14 februari een inspirerende KERNgezond-activiteit in het kader van ‘zintuigen’.

 

In groepjes kwamen de zintuigen; proeven, ruiken, zien en voelen aan bod. Zo voelden ze in een doos waarin verschillende producten zaten. Ze bekeken verschillende kleuren yoghurt en probeerden zo te ontdekken wat de smaak zou zijn. Laterna ontdekten ze dat er enkel kleurstof aan toe was gevoegd. Zo leerden de kinderen dat kleurstoffen eten meer aantrekkelijk kan maken en dat er in snoep ook veel kleurstoffen zitten. Daarnaast proefden ze verschillende soorten producten als pastinaak, peer, basilicum en ananas. Deze waren zo klein gesneden dat ze niet konden zien wat het was en dat hun antwoorden puur uit het proeven moesten komen. Verder roken ze aan verschillende kruiden om te ontdekken wat er in de potjes zat.

 

Als tweede onderdeel stond het maken van en eigen gerecht op het programma. Ze maakten heerlijke broodsushi door zelf de boterham te bestrijken met roomkaas, de wortels, paprika, bieslook en komkommer zelf klein te snijden. Vervolgens rolden ze hier een sushirolletje van en mochten ze dit heerlijks natuurlijk zelf opeten.

 

De producten voor deze activiteit werden beschikbaar gesteld door Jan Linders Haelen.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op