Op dinsdag 13 juni beleefden de kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker een enorm leuke en leerzame ochtend bij Fruitbedrijf Heijnen. Dit in het kader van het project KERNgezond.

 

Onder het genot van een stralend zonnetje liepen de kinderen naar het fruitbedrijf toe. Daar aangekomen gingen ze na een korte opening aan de slag. Er stonden drie onderdelen voor hun gepland.

 

Natuurlijk was een van deze onderdelen een rondleiding over het bedrijf. Hier leerden ze alles over de groei van peren, appels, kersen en bessen. Hoe en wanneer ze groeien, wanneer ze rijp zijn om te plukken en andere bijzonderheden. Ook zagen ze ook waar al dat lekkere fruit opgeslagen werd en hoe het uiteindelijk in de boerderijwinkel terecht kwam.

 

Daarnaast speelden ze in de boomgaard ook een quiz. Tussen het fruit werd gezocht naar vragen die verstopt waren. Werden ze gevonden dan moest nog goed overlegd worden om tot de juiste antwoorden te komen. Als laatste onderdeel maakten ze, van onder andere de lekkere appels, een heerlijke frisse en gezonde salade die op een toastje opgegeten werd.

 

De kinderen waren de gehele ochtend op een enorme leuke manier kennis op aan het doen over gezonde voeding. Ze genoten er zichtbaar van en sloten dan ook af met een groot applaus voor eigenaar Ruud Heijnen en alle medewerkers.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op