Positieve Gezondheid 

Wat willen we bereiken met KERNgezond; Een gezonde KERN met de kracht van plezier!

 

Wij geloven in de zienswijze van Mijn Positieve Gezondheid om ieder mens gezond en gelukkig te maken. Gezondheid is meer dan alleen niet-ziek-zijn.

 

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is Positieve Gezondheid.

 

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid en omvat 6 pijlers die mensen alle 6 even belangrijk vinden. Hun Positieve Gezondheid wordt zichtbaar gemaakt in een spinnenwebmodel. Dat kan er zo uitzien:

De 6 pijlers van Positieve Gezondheid zijn:

•Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit

•Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk

•Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst

•Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven

•Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen

•Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

 

Veel zorgorganisaties en zorgverleners zijn aan de slag gegaan met Positieve Gezondheid. En er komen er steeds meer bij. Zoals huisartsen, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, sociale teams, en GGD’en.

KERNgezond 

KERNgezond heeft zich door de jaren heen weten te specialiseren op verschillende gebieden van gezondheidsbevordering. Wij hebben de tools in huis om te inspireren, te verbinden en zijn gedreven om het beste resultaat te behalen. Daarom durven wij ons experts te noemen op het gebied van gezonde leefstijl in het onderwijs, het bedrijfsleven en binnen zorgcentra.

Visie 

Het bewust omgaan met een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk. Zowel het bezig zijn met gezonde voeding en bewegen als het persoonlijk welzijn en het gedrag naar anderen horen hierbij.

Missie 

KERNgezond creëert bewustwording in het belang van een gezonde leefstijl door de verschillende doelgroepen actief te laten deelnemen aan activiteiten. Tijdens deze activiteiten staan drie pijlers centraal: gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Een unieke combinatie. Onze betrokken en enthousiaste medewerkers streven tijdens het overbrengen van onze visie altijd onze kernwaarden na.

KERNwaarden 

  • Plezier
  • Inspireren
  • Gezond
  • Gelukkig
  • Beleving
  • Eigenwaarde
  • Respect
  • Verbinden

 

Zonder plezier geen inspiratie. Zonder inspiratie geen educatie.

Wij inspireren met topsporters, uitdagende activiteiten en met ons eigen TV programma.; KERNgezondTV.

De 3 pijlers van KERNgezond 

Bij KERNgezond staan bewustwording en inspiratie op het gebied van een gezonde leefstijl centraal. KERNgezond biedt zowel trajecten als op zichzelf staande activiteiten aan. Door middel van plezier, de basis om iets te leren, en topsporters als rolmodel vindt dit zowel structureel als incidenteel plaats. Dit doen wij aan de hand van onze drie pijlers:

 

Gezond bewegen: Sporten - Buitenspelen - Actief naar werk of school

 

Gezonde voeding: Kookworkshops voor jong en oud - Bezoek aan telers – Gezond ontbijt en lunch – Zintuigentest en suikerquiz

 

Gezond gedrag: Respect voor elkaar –Ontmoetingen met kwetsbare doelgroepen – Inspiratie van topsporters - Jezelf accepteren - Positief in het leven staan - Samen

 

Wij bieden meerdere opties aan binnen het onderwijs, bedrijfsleven en zorgcentra. Kijk hiervoor op de pagina 'Wat doen we'

KERNgezond staat niet aan de zijlijn! 

Het is niet altijd even makkelijk om uw beleid te vertalen naar een goede uitvoering. Maar KERNgezond heeft de kennis en ervaring om tot een gedegen plan van aanpak te komen. Sterker nog, we kunnen het zelf uitvoeren! Daarnaast zorgt onze media-afdeling voor de nodige publiciteit en het opzetten van kwalitatief hoogwaardige presentaties en seminars voor uw evenement. Wij onderscheiden ons door zelf de handen uit de mouwen te steken. Oftewel: KERNgezond staat niet aan de zijlijn, maar gaat voorop in de strijd!

Gebruik de kracht van KERNgezond! 

Kortom: Onze kracht ligt niet alleen in onze kennis en ervaring maar ook in de verbinding van onze drie pijlers om te inspireren en aan te zetten tot gezond leven. Graag dagen wij u uit om deze kracht van KERNgezond de gebruiken. Gaat u deze uitdaging aan? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Vele andere gingen u al voor!

Meer weten? 

Maurice Graef

Projectleider

Neem contact op