Door corona is het contact van ouderen met naasten steeds beperkter geworden. De Buitenspelval bewijst in deze periode nog meer haar waarde. Waar mogelijk gaat de Buitenspelval door, met gepaste maatregelen. Maar het contact tussen oud en jong wordt voortgezet!

 

Ouderen mogen niet buitenspel staan. Ouderen zijn steeds eenzamer en de Buitenspelval doet hier iets tegen! Door ouderen uit een zorginstelling te koppelen aan een jeugdteam van een lokale sportverenigingen is er minder eenzaam, leren beide doelgroepen van elkaar, kweken ze respect en maken vooral veel plezier samen!

 

In de afgelopen periode zijn er weer op vele plekken waardevolle verbindingen geweest tussen beide doelgroepen.

 

Zo waren de ouderen van de Weem uit Baarlo uitgenodigd door de meiden van vv Baarlo om een wedstrijd te komen bekijken en vervolgens uitgebreidt te dineren in de kantine. Een heuse chefkok kookte de lekkerste maaltijden en de jongeren serveerden deze uit en gezamenlijk genoten ze van eten en elkaars gezelschap.

 

Op vele plekken (Baarlo, Kessel, Roermond (meerdere locaties), Venlo (meerdere locaties) zijn ontmoetingen waarbij gezamenlijk gespeld werd, waar een leuke quiz gespeeld werd of waar Wie Ben Ik gedaan werd.

 

Verschillende jeugdteams maakte mooie en inspirerende filmpjes voor hun ouderen om hen een hart onder de riem te steken in deze vervelende tijden.

 

De Buitenspelval staat altijd in begin en verbindt jong en oud! Ook de komende periodes staan er weer vele activiteiten op het programma.

 

Hieronder enkele foto's. Van sommige activiteiten hebben wij niet het recht om foto's te plaatsen deze ontbreken dus helaas.

Foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Neem contact op