De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Kwir gingen op 9 juni op bezoek bij Beeren Plantproducts. Dit in het kader van het project KERNgezond. Hier zochten ze naar en leerden ze alles over ‘het witte goud’.

 

Onder het genot van een heerlijk ochtendzonnetje arriveerden de kinderen per fiets bij Beeren Plantproducts. Na een korte opening werden de kinderen in drie groepen verdeeld en werd er snel aan de slag gegaan met de drie onderdelen van deze ochtend.

 

Met een leuke huifkartocht werden de kinderen naar het aspergeveld gebracht. Hier kregen ze van John Beeren uitleg over hoe een aspergeplant groeit en hoe wat ze hiervoor op het veld doen. Daarna mochten ze zelf gaan zoeken naar dit witte goud. Enthousiast werden de asperges gestoken, die ze dan ook zelf mochten houden. Dat er hier en daar wel erg korte asperges werden gestoken mocht de pret niet drukken.

 

In de loods gaf Ingrid Beeren een rondleiding langs alles wat er te zien was. Van het sorteren van de asperges tot de koeling en de tractoren. De kinderen leerden zo alles over hoe asperges geteeld worden.

 

Als laatste onderdeel moesten de asperges natuurlijk ook geproefd worden! Dit deden de kinderen door een heerlijk gerecht te maken hiermee. Ze maakten een aspergesalade met daarin ook nog ui, ei, griekse yoghurt, mosterd en bieslook. Deze lekkere salade werd op toastjes gedaan en lekker geproefd. Een gezonde en heerlijke salade dus!

 

De kinderen beleefden een superleuke ochtend en bedankten Beeren Plantproducts dan ook met een groot applaus.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op