Op donderdagochtend 4 april stond de vierde activiteit van KERNgezond Heythuysen op het programma. De kinderen van de groepen 5 van basisschool De Neerakker waren te gast bij Atletiekvereniging Leudal.

 

Verdeeld over vier groepjes gingen ze hier aan de slag met verschillende atletiekonderdelen. Onder professionele begeleiding van de trainers van Atletiekverenging Leudal kregen de kinderen op spelenderwijs een looptraining waarbij ze middels vragen te beantwoorden steeds door mochten naar een volgend looponderdeel.

 

Verder werd er aan de slag gegaan met het speerwerpen voor kinderen, het vortex werpen. Zo leerden ze de basistechnieken van het werpen. Hoe ze richting, hoogte en een zo groot mogelijke afstand konden halen. Ook het hoogspringen stond op het programma. Op een leuke manier werd ingegaan op de technieken die hierbij komen kijken, dit bleek toch vaak een beetje moeilijker dan gedacht.

 

Als rustonderdeel was er een voedingsquiz waarbij kinderen in groepjes goed moesten samenwerken en tactisch denken. Hoe moeilijker de vraag hoe meer punten ze hierbij konden verdienen.

 

Aan het einde van de ochtend werd er een estafette tussen de groepjes gerend. Dit was een erg spannende en leuke afsluiting van een uiterst sportieve ochtend!

 

Kinderen die het leuk vinden om te rennen kunnen zich opgeven voor de Roermond City Run op 28 april. Hier kunnen ze zelfs training voor krijgen. Opgeven hiervoor kan via www.startgrow.nl

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op