Op donderdag 12 december vond de tweede activiteit van KERNgezond Beesel plaats. De kinderen van de groepen 5/6 kregen bezoek van een echte topsporter. Dit in het kader van de KERNgezond-pijler; ‘gezond gedrag’.

 

Topvolleybalster Jody Selten van Vc Peelpush was aanwezig om een gastles te geven genaamd; ‘De Held’. Tijdens deze gastles ging ze in op de kracht van een compliment, werd er een woordweb gemaakt waarbij kinderen woorden opschreven waar ze aan dachten bij de term ‘gezond gedrag’.

 

Verder kreeg elk kind een stuk papier. Hierbij kregen ze een verhaal te horen met allerlei negatieve opmerkingen. Bij elke negatieve opmerking mochten ze het papier één keer kreuken. Hierna werd het zelfde verhaal nogmaals verteld maar nu met positieve opmerkingen erin, bij elke positieve opmerking mocht het kind het papier één keer glas strijken. Aan het einde hadden de kinderen een papier dat gladgestreken was maar waar nog duidelijke de vouwlijnen van het kreuken in te zien waren. Dit stond symbool voor dat kwetsende opmerkingen altijd impact hebben en blijven hangen.

 

Natuurlijk mocht een foto en handtekeningen van Jody niet ontbreken.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Beesel is op 11 maart.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op