Op woensdagochtend 6 april ontvingen de kinderen van de groepen 4-5, 5 en 6 van basisschool De Mussenberg een echte held in de klas. Tophandballer, van Herpertz Bevo Hc, Nick de Kuyper gaf een gastles omtrent het thema ‘De Held’.

 

De kinderen leerden dat je een echte held bent als je aardig bent voor iedereen, niet pest, samenwerkt en anderen helpt.

 

De kinderen begonnen met het maken van een woordweb rondom het thema. Daarna kregen ze allen een blaadje en luisterden naar een verhaal van Nick. Een verhaal over een dag in het leven van Nick. In het verhaal krijgt Nick steeds een vervelende opmerking te horen, bijvoorbeeld als hij een wedstrijd gaat spelen zegt iemand ‘Ach jullie zullen toch wel verliezen’. Bij elke negatieve opmerking mochten de kinderen het blaadje een keer kreuken. Aan het einde hadden de kinderen een verkreukeld blaadje. Daarna vertelde Nick hetzelfde verhaal nog eens maar dan met positieve opmerkingen; ‘Kom op Nick je kunt het!’. Bij elke positieve opmerking mochten de kinderen het blaadje één keer gladstrijken.

 

Aan het einde hadden de kinderen een plat blaadje waarin de kreukels nog zichtbaar waren. Dit gebruikte Nick als metafoor dat nare opmerkingen iemand kwetsen en kunnen schaden, hoe vaak je ook sorry zegt en dat je elkaar beter complimentjes kunt geven en elkaar aanmoedigen. De kinderen waren het daar volledig mee eens en beloofden dat ook te gaan doen!

 

De kinderen en Nick praatten verder nog over hoe het handballeven zich verhoudt tot het leven van de kinderen en welke lessen ze van elkaar kunnen leren.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend die werd afgesloten met een mooie groepsfoto!

 

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op