De Sevenumse kinderen die meedoen aan KERNgezond kregen een inspirerende gastles over het thema ‘Fair-Play’. Ze gingen zowel in de klas als in de sportzaal aan de slag hiermee.

 

De kinderen van de groep 5-6 van basisschool De Horizon, groep 6 van basisschool De Dobbelsteen en groep 6-7 van De Krullevaar gingen in de klas de discussie aan over wat fair-play is. Dit aan de hand van verschillende sportfilmpjes. Wat zouden de kinderen zelf doen in de betreffende situatie. Zouden de kinderen bij een blessure van de tegenstander de bal buitenspelen of niet? Zouden de kinderen zichzelf beheersen als er iets gebeurd. En wat zouden ze doen als de context veranderden.

 

De situaties waren ook weer allemaal terug te vertalen naar de klas en het schoolplein. Hoe ga je met elkaar om? Hoe kun je elkaar helpen? Daarnaast gingen de kinderen ook de sportzaal in voor een kickboksclinic. Kickboksen is een verdedigingssport waarbij samenwerken, discipline, goed luisteren en controle erg belangrijk zijn. Aspecten die ook bij fair-play horen. Zo leerden ze enkele basistechnieken van de instructeur van Sportcenter Balance.

 

De kinderen vonden het een erg leerzame en leuke ochtend en sloten dan ook met een groot applaus af.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op