Op woensdag 31 maart beleefden de kinderen van de groepen 4/5 en 5/6 van basisschool Het Spick weer een KERNgezond-activiteit. In de buitenlucht gingen zij aan de slag met fair-play.

 

Normaal gesproken gaan de kinderen via een gastles van een topsporter aan de slag met dit thema, maar vanwege de coronamaatregelen werd er gekozen voor een andere variant die in de buitenlucht kon plaatsvinden.

 

Onder een stralend zonnetje liepen de kinderen in groepjes een speurtocht door het dorp waarbij ze allerlei vragen en situaties voorgeschoteld kregen die te maken hebben met fair-play. Hoe sportief zouden de kinderen in bepaalde situaties zijn en hoe zouden zij bijvoorbeeld reageren als ze tijdens een voetbalwedstrijd zomaar kunnen scoren omdat de keeper van de tegenstander geblesseerd raakt met het wegtrappen van de bal? Zou je scoren? Zou je de keeper helpen? Of maak je een andere keuze? Over deze en meer situaties voerden de kinderen discussies tijdens de speurtocht.

 

Daarnaast kregen ze een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Ze ontdekten dat fair-play heel belangrijk is bij kickboksen. Elkaar helpen beter te worden, elkaar geen pijn doen, discipline, respect voor elkaar en samenwerken kwamen allemaal terug.

 

Een erg leuke, leerzame en sportieve ochtend voor de kinderen.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op