Op dinsdagochtend 13 april mochten de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Mussenberg uit Horn eindelijk weer deelnemen aan een KERNgezond-activiteit. In de frisse buitenlucht stond een activiteit rondom het thema ‘fair-play’ op het programma.

 

Het digibord was naar buiten verplaatst en daar werd er dieper ingegaan op het thema. Aan de hand van sportfilmpjes gingen de kinderen de discussie aan over wat er in het filmpje te zien is en hoe ze het zelf zouden oplossen. Zouden ze zelf scoren als de keeper geblesseerd is of zouden ze de bal buiten het veld schieten om de keeper te kunnen helpen? En zo ja, zouden ze dat ook doen in de laatste minuut van een finale als het 0-0 staat? De kinderen werden op verschillende manier aan het denken gezet over fair-play. Hoe kun je het beste een conflict oplossen, wat doe je als iets een aantal keren mislukt enz.

 

Daarnaast was het tijd om lekker actief te worden met een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Kickboksen en fair-play? Jazeker, bij kickboksen is discipline, goed luisteren naar de instructeur en elkaar, samenwerken, iedereen mee laten doen, elkaar geen pijn doen en veel plezier hebben belangrijk. Waarden die binnen fair-play passen. De kinderen leefden zich uit en genoten zichtbaar van deze clinic.

 

Een erg geslaagde, coronaproof en leerzame activiteit!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Meer weten?