Voor de kinderen van de groepen 4/5/6 van basisschool Antonius in Buggenum stond op donderdagochtend 24 februari weer een KERNgezond-activiteit op het programma.

 

De activiteit stond geheel in het teken van ‘fair-play’, het sportief met elkaar omgaan. Deze activiteit valt onder de pijler ‘gezond gedrag’ van KERNgezond. In de klas bespraken de kinderen eerst wat fair-play eigenlijk inhoudt? Waar komt het terug? Op het sportveld, maar ook op het schoolplein, in de klas en thuis. De kinderen kwamen tot de conclusie dat fair-play is hoe je met elkaar omgaat.

 

Vervolgens gingen ze aan de hand van sportfilmpjes de discussie aan hoe fair-play ze zelf zijn. Zouden ze het winnende doelpunt maken in een wedstrijd als ze de bal hebben gekregen omdat de tegenstander geblesseerd raakte? Of leg je dan het spel stil en help je de tegenstander?

 

Als tweede onderdeel gingen ze de speelzaal in om een kickboksclinic te volgen. Hier leerden ze enkele basistechnieken van de sport. Bij het kickboksen is fair-play erg belangrijk. Je moet samenwerken, goed luisteren naar elkaar en elkaar geen pijn doen..

 

Een erg leerzame en leuke les waar de kinderen veel van opstaken en elkaar vast en zeker nog meer complimentjes gaan geven!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op