Op dinsdagochtend 15 november vond de tweede activiteit van KERNgezond op basisschool De Neerakker in Heythuysen van dit schooljaar plaats. De kinderen van de groepen 6 kregen een gastles omtrent het thema ‘Fair-Play’.

 

Fair-Play valt namelijk onder een van de drie pijlers van KERNgezond, de pijler ‘gezond gedrag’. Aan de hand van de verschillende topsportfilmpjes gingen de kinderen de discussie aan over wat fair-play voor hun betekent. Maar ook hoe sportief ze zelf zijn, zouden ze bij een gelijke stand aan het eind van de wedstrijd een bal uitschoppen bij een blessure van de tegenstander of toch doorspelen? In welke mate is winnen belangrijker dan fair-play? Voor iedereen lag deze lat ergens anders en de kinderen discusieerden er dan ook op goed op los.

 

Daarnaast stond er een kickboksclinic op het programma. Van een ervaren instructeur leerden de kinderen de beginselen van deze sport. Kickboksen valt onder gezond gedrag omdat de waardes; respect, controle, plezier en samenwerken erg belangrijk zijn bij deze sport.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op