De kinderen van groep 8 van basisschool Meander beleefden op 2 juni een gastles in het kader van gezond gedrag, naast gezond bewegen en gezonde voeding een van de pijlers van het project KERNgezond. De kinderen gingen aan de slag met het thema ‘fair-play’.

 

De gastles bestond uit twee delen. In het eerste deel gingen de kinderen in de klas de discussie aan wat fair-play eigenlijk is en hoe dit terugkomt in hun dagelijks leven. Dit deden ze aan de hand van topsportfilmpjes. Wat zouden zij doen als een tegenstander geblesseerd is? Hoe ver gaat jouw sportief gedrag? Als een keeper bij een wedstrijd geblesseerd op de grond ligt scoor je dan? Maakt het dan uit of het 5-0 of 0-0 staat? Gewetensvragen waarover de kinderen hun mening lieten blijken. Ze maakten zelf ook de koppeling naar fair-play op het schoolplein, in de klas en thuis.

 

Als tweede onderdeel kregen de kinderen een kickboksclinic van een professionele instructeur. Bij kickboksen is fair-play erg belangrijk, respectvol met elkaar omgaan, elkaar geen pijn doen, controle over je acties en goed nadenken. Met veel plezier leerden de kinderen de basistechnieken van deze sport.

 

Een erg inspirerende en leuke ochtend!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op