Op dinsdagochtend 5 april stond de ochtend voor de kinderen van de groepen 6 in het teken van ‘fair-play’. Hoe ga je sportief met anderen om? En wat doe je als de omstandigheden veranderen?

 

Aan de hand van sportfilmpjes werd de kinderen gevraagd wat zij in zulke situaties gedaan hadden? Trap je bij voetbal een bal buiten als een tegenstander geblesseerd is? Bij een 5-0 voorsprong doet iedereen dat, maar wat als het 0-0 staat in de laatste minuut van een belangrijke wedstrijd? De kinderen discussieerden er op los en zagen in dat fair-play voor iedereen toch een beetje anders is. Ze ontdekten ook dat fair-play niet alleen belangrijk is op het sportveld maar ook op het schoolplein, in de klas en thuis. Iedereen mee laten doen, aardig zijn en samenspelen.

 

Daarnaast stond er een kickboksclinic op het programma. Bij kickboksen staat respect voor elkaar, discipline, samenwerken en luisteren hoog in het vaandel. Kickboksen is een sport waar fair-play dus erg belangrijk is. De kinderen leerden enkele basistechnieken van een professionele instructeur.

 

De kinderen genoten zichtbaar van de ochtend en leerden ook nog eens een hoop over zichzelf!

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op