Voor de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst stond de tweede KERNgezond-activiteit van dit jaar op het programma. In de klas gingen ze aan de slag met de KERNgezond-pijler; gezond gedrag.

 

Op school zijn de kinderen begonnen met het thema ‘Omgaan met geld’, dit sluit goed aan bij gezond gedrag. De gastles in de klas begon met een algemeen stuk over gezond gedrag. Wat is dit en hoe komt dit terug in het leven van de kinderen? Samen maakten ze een woordweb. Daarna werd de koppeling met geld gemaakt. De kinderen bespraken wat ze met hun zakgeld doen, sparen ze ergens voor of geven ze het meteen uit? En waar sparen ze voor? De een spaarde voor een mooie set Lego en de andere was al aan het sparen voor een auto en een huis. Ze discussieerden erover en speelden daarna een spel.

 

Een spel waarbij ze in groepjes een budget kregen om fictief boodschappen te doen om samen een paar dagen te gaan survivallen in de Ardennen. Wat voor ontbijt ga je meenemen en eet je ’s avonds friet of koop je van het geld een gezonde maaltijd? Deze opdracht leverden veel leuke discussies op gaf de kinderen zo inzicht in het gezond omgaan met geld.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op