De kinderen van de groepen 6/7 van basisschool De Doolgaard beleefden op dinsdagochtend 19 maart een ochtend in het teken van ‘gezonde voeding’.

 

Deze ochtend bevatte drie onderdelen die de kinderen in groepen afwerkten. Zo maakten ze een heerlijke en gezond wrap. Daarbij sneden ze zelf alle groenten en belegden ze de wrap. Waarna deze natuurlijk opgegeten mocht worden. Daarnaast speelden ze een zintuigenquiz. Hoe goed wisten ze bepaalde kruiden en producten te herkennen als ze maar één zintuig mogen gebruiken. Als je alleen maar mag ruiken, of alleen maar proeven weet je dan precies wat het is?

 

Als laatste speelden ze een groentenquiz waarbij ze samen flink de hersens kraakten. Wist je dat je het verschil tussen een vrouwelijke en mannelijke paprika heel makkelijk herkend? En dat de vrouwelijke variant zoeter is en voor de meesten dus lekkerder om rauw te eten?

 

De kinderen leerden op een inspirerende manier allerlei verschillende dingen over gezonde voeding. Een erg leuke ochtend die dan ook voorbij vloog.

Foto's 

Meer weten? 

Denise Vlieks

Projectmanager

Neem contact op