Op woensdag 5 juli stond de laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar op het programma voor de kinderen van de groepen 7 van basisschool De Brink. Zij brachten een bezoek aan Museum De Locht.

 

Op het terrein van het museum gingen ze aan de slag met drie onderdelen. Samen met enkele vrijwilligers maakten de kinderen een heerlijke, gezonde groentesoep. De kinderen sneden alle groenten fijn en verzamelden deze in een grote pan, waarna deze op het vuur ging. Alle lekkere groenten werden gratis beschikbaar gesteld door Dagwinkel Melderslo, waarvoor dank.

 

Daarnaast kregen ze een rondleiding door de moestuin van het museum en gingen ze een kijkje in de kassen nemen. Hier leerden ze hoe gewassen groeien, op welke bodem ze groeien, wat er nodig is om ze te laten groeien en of ze beter binnen of buiten groeien. Ook proefden ze verschillende gewassen waaronder bleekselderij, augurk, paprika en wortel.

 

Als laatste onderdeel speelden ze in het Amfitheater een groente- en fruitquiz. Hierbij moesten ze in het theater op zoek naar de verstopte vragen en deze proberen goed te beantwoorden.

 

Aan het eind werd de soep gezamenlijk opgegeten. En deze vitaminebom ging er goed in! Er werd afgesloten met een groot applaus voor alle vrijwilligers die deze ochtend meehielpen.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op