Zoveel mogelijk kinderen inspireren naar een gezonde leefstijl, dat is waar de inspiratietour op dit moment mee bezig is! In de afgelopen maanden heeft de inspiratietourkaravaan al vele scholen aangedaan en daar gaat ze in het nieuwe schooljaar mee verder.

 

Samen een gezonde toekomst tegemoet, dát is de insteek van de Inspiratietour die dit jaar langs veertien basisscholen in Noord-Limburg gaat. Een zintuiglijk feestje waarbij het opdoen van nieuwe kennis centraal staat. In het laatste gedeelte van dit schooljaar is de inspiratietour al op negen scholen geweest verdeeld over Noord-Limburg. Ruim 750 kinderen van Gennep tot Venlo hebben hier al aan deelgenomen! Na de zomerstop gaat de inspiratietour verder zodat nog meer kinderen geïnspireerd worden om gezond en actief te blijven of te worden!

 

De Inspiratietour is een initiatief van drie organisaties die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, te weten: ‘Wat kies jij?’-Gezondste Regio Noord-Limburg, Kokkerelli en KERNgezond. Stichting 'Wat kies jij?' wil alle 280.000 inwoners van Noord-Limburg inspireren, informeren en activeren tot het maken van gezonde keuzes om zo de gezondste regio van Europa te worden. Mede dankzij de ondersteuning van Het Rijk, Provincie Limburg, Regio N-L en de Coöperatieve Rabobank kunnen deze stappen richting de Gezondste Regio gezet worden.

 

Op basisschool De Groenling in Panningen vond de afsluiting van het eerste gedeelte van de inspiratietour plaats. Na een openingswoord en een actieve warming-up op muziek gingen de kinderen aan de slag met de zes onderdelen die op hun te wachten stonden. Drie onderdelen onder leiding van Kokkerelli waarbij ‘voeding’ centraal stond. Een eigen heerlijk en gezond gerecht bereiden bij de foodtruck, alles ontdekken over de tomaat van Tasty Tom en het bedenken van een eigen origineel gezond gerecht.

 

Daarnaast stonden er drie onderdelen in het kader van bewegen op het programma. Onder leiding van KERNgezond werd de kinderen een bootcamp en een kickboksclinic voorgeschoteld. Als laatste fietsen ze hun eigen smakelijke smoothie op de innovatieve smoothiefiets en speelden ze daarbij ook nog een suikerquiz!

 

Een geweldige gezonde ochtend die werd afgesloten met een groot applaus en heel veel grote glimlachen!

 

De inspiratietour gaat na de zomervakantie verder op basisschool De Krokodaris in Venray!

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op