Op zorgboerderij Vorster Hand was het op 13 juli een drukte van jewelste. De kinderen van de groepen 6 van basisscholen De Ezelsbrug en De Krullevaar waren namelijk te gast voor een inspirerende laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar.

 

Onder het genot van een fijn zonnetje arriveerden de kinderen per fiets op de zorgboerderij. Hier stonden vier onderdelen op ze te wachten. Uiteraard kregen ze een uitgebreide rondleiding over de mooie boerderij. Hier ontdekten ze de rol van de hulpboeren, zagen ze de dagbesteding van de ouderen en de trajecten die jongeren volgen binnen Vorster Hand. Samen bekeken ze tijdens de rondleiding ook het ‘virtual growing’ en proefden en roken aan de verschillende kruiden die hier geteeld worden.

 

Daarnaast maakten ze samen een heerlijk en gezond gerechtje waarbij de kinderen samen met enkele hulpboeren zelf de ingrediënten sneden en aan het gerecht toevoegden. Deze lekker ingrediënten werden gratis beschikbaar gesteld door Jan Linders Sevenum.

 

In de moestuin werd een quiz gespeeld. De kinderen probeerden in groepjes te ontdekken welke gewassen hier geteeld worden door de hulpboeren. Als laatste onderdeel stond er nog een lekker actief spel op het programma. In een estafette- en balspel leefden ze zich lekker uit.

 

Een erg leuke en leerzame ochtend die werd afgesloten met een groot applaus voor Vorster Hand.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op