Onder een stralend zonnetje genoten 200 kinderen uit Hunsel, Ittervoort en Neeritter op woensdag 14 juni van een inspirerende en KERNgezonde beweegdag.

 

Alle kinderen hadden zich verzameld op de locatie in Ittervoort waar de beweegdag, die binnen het project KERNgezond viel, zou plaatsvinden. Alle kinderen werden samen met leeftijdsgenootjes in 12 groepjes verdeeld en er stonden deze ochtend dan ook 12 onderdelen op het programma. Voordat er met de onderdelen werd begonnen werd er gestart met een sportieve warming-up op muziek.

 

Tijdens de beweegdag werd er kennis gemaakt met verschillende sporten zoals taekwondo (Taekwondo Vereniging Ilyo), volleybal (SV Bach), kickboksen (Sportcenter Balance), dans (Dansstudio Pulse) en bootcamp. Er werden smoothies gefietst op de stoere en innovatieve smoothiefietsen, er stonden luchtkussens waarop de kinderen zich konden uitleven en de kinderen konden amuseerden zich met verschillende spellen. Zo werd er een waterspel gespeeld, was er Memory XL, probeerden ze de vlag te vinden bij Levend Stratego en werden er puzzels opgelost. Ook ontdekten de kinderen hoe het is om met een beperking te bewegen door zelf met een rolstoel rond te rijden, zelf geblinddoekt de weg te vinden en door vooruit proberen te komen als je van elkaar afhankelijk bent.

 

De beweegdag werd afgesloten met een gezamenlijke dans op het schoolplein. Deze dans hadden de kinderen geleerd tijdens de workshop dans. Daarna volgde een groot applaus voor alle hulpouders, de ouderraad, de organisatie vanuit KERNgezond en de scholenkoepel en Limburgs Uitje voor het beschikbaar stellen van verschillende materialen.

 

Een enorm leuke en actieve ochtend waarbij iedereen met een grote lach op het gezicht rondliep.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Neem contact op