De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick uit Beesel beleefde hun derde KERNgezond-activiteit samen met de ouderen van SAAM Dagbesteding.

 

Deze derde activiteit stond in het teken van de smaaklessen. Na de opening werden de kinderen en ouderen gemixt en in drie groepen verdeeld. Met deze groepen beleefden ze drie onderdelen. Zo maakten ze samen een heerlijk, gezond en een makkelijk te bereiden gerecht, broodsushi. De boterhammen werden ontdaan van de korstjes, plat gedrukt en vervolgens voor één derde belegd met komkommer, sla, worteltjes, kipfilet en sandwichspread. Vervolgens werd dit opgerold en doormidden gesneden, zo had iedereen twee rolletjes sushi.

 

Als tweede onderdeel werden de zintuigen getest. Zo roken, proefden, keken en voelden ze aan verschillende producten met als bedoeling te raden welke producten dit waren. Zo zagen ze vier kleuren yoghurt met de vraag welke smaak dit zou hebben. Een aantal kinderen en ouderen had door dat ze hier misleidt werden en dat het om kleurstoffen ging. Kinderen leerden zo dat ze in de supermarkt ook vaak misleidt worden.

 

Als laatste onderdeel speelden de ouderen en kinderen samen gezelschapspellen waarbij ze goed met elkaar moesten samenwerken.

 

De kinderen en ouderen beleefden een enorm leuke ochtend waarbij respect hoog in het vaandel stond.

Foto's 

Meer weten? 

Evy Steeghs

Projectmanager

Neem contact op