Op maandagavond 20 januari vond de tweede ontmoeting plaats tussen de ouderen van zorginstelling Crescendo en de spelers van VVV-Venlo onder-15. Dit in het teken van KERNgezond ‘De Buitenspelval’. Binnen dit traject ontmoeten deze twee doelgroepen elkaar meerdere keren om van elkaar te leren, respect voor elkaar te kweken en om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

 

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Het is uniek dat een Betaald Voetbal Organisatie hun jeugd op deze mooie manier inzet. De spelers van VVV-Venlo onder-15 zijn jonge, maatschappelijke ambassadeurs van hun club.

 

In grote getale waren beide doelgroepen aanwezig bij deze tweede activiteit. Samen gingen ze gezelschapsspellen spelen. Jong en oud zocht elkaar gelijk op en begonnen aan verschillende tafels met de gezelschapsspellen. De samenwerking tussen jong en oud was mooi om te zien, tussen verschillende jongeren en ouderen is al een echte band ontstaan en zij zochten elkaar dan ook meteen op. Er werd veel gelachen en fanatiek gespeeld om te winnen, zoals het de toekomstig profvoetballers betaamd.

 

Aan het einde werd nog een mooie groepsfoto gemaakt en nam iedereen afscheid van elkaar.

 

Tijdens de volgende activiteit zullen de jongeren een bingo leiden waarbij ze zelf voor de prijzen gaan zorgen.

 

De Buitenspelval is voortgekomen uit de samenwerking tussen Stichting KERNgezond en VVV-Venlo.

 

Dank aan de partners; VSB Fonds, Stichting RCOAK, Wonen Limburg, Fonds Sluyterman van Loo,Taxi van Bommel, Rabobank Venlo e.o., Vrienden van de Zorggroep en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland.(PIN)

Foto's 

Meer weten? 

Maurice Graef

Initiatiefnemer

Neem contact op