De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Bösdael doken vandaag het bos in voor weer een leuke KERNgezond-activiteit.

 

Onder het genot van een lekker zonnetje was het goed toeven in het bos. De kinderen beleefden twee actieve onderdelen. Als eerste werd er levend stratego gedaan. Hierbij werden de kinderen in twee groepen verdeeld en vervulden ze allemaal een verschillende rang, net zoals bij het echte stratego. Door elkaar te tikken konden verschillende kaartjes met rangen erop uit het spel gespeeld worden. Als laatste moest natuurlijk het kind met de vlag gezocht en getikt worden. Een erg leuk spel waaraan de kinderen veel plezier beleefden en goed samenwerkten.

 

Dat samenwerken kwam ook weer terug in het tweede onderdeel. De kinderen zochten in het bos naar aanwijzingen die hun leidde naar een correcte code om een kluis te kraken. De kinderen zochten alle hints bij elkaar en verbonden de juiste hints aan elkaar en zo werd de code gekraakt.

 

Dit was de laatste KERNgezond-activiteit voor basisschool Bösdael voor dit jaar. Volgend jaar mogen de nieuwe leerlingen van de groepen 5/6 weer genieten van een jaar vol KERNgezond.

Foto's 

Meer weten? 

Janiek Hendrikx

Projectmanager

Neem contact op