Vrijdagochtend 8 februari vond de derde activiteit van KERNgezond Haelen plaats. De kinderen van de groepen 5/6 waren te gast bij woonzorgcentrum Sint Elisabeth. Hier beleefden ze samen met de bewoners de KERNgezond smaaklessen.

 

De kinderen en bewoners werden in vier groepen verdeeld. Elke groep doorliep vier onderdelen. Zo maakten ze samen een heerlijk en gezond tussendoortje, namelijk broodsushi. Producten hiervoor werden beschikbaar gesteld door Jan Linders Haelen. De kinderen en bewoners sneden zelf het brood en de groenten. En rolden hun eigen sushi op. Uiteraard mochten ze deze zelf opeten.

 

Daarnaast gymden de kinderen met de bewoners mee. Ze ervaarden hoe ze doen gymen op ouderen leeftijd. Daarnaast werd er een suikerquiz gedaan waarbij iedereen ontdekte hoeveel suiker er in enkele dagelijkse producten zit.

 

Als laatste onderdeel speelden ze samen gezelschapsspellen. In gemixte teams gingen ze de sportieve strijd met elkaar aan.

 

Er was deze ochtend duidelijk te zien dat jong en oud zich erg goed met elkaar vermaakten en dat ze veel van elkaar leerden. Een erg geslaagde ochtend die dan ook werd afgesloten met een applaus voor de bewoners die mee hadden gedaan.

 

De volgende activiteit van KERNgezond Haelen vind plaats op 28 maart.

Foto's 

Meer weten? 

Erik Joosten

Projectmanager

Meer weten?