De groepen 6/7 van basisschool De Zjwiek beleefden op donderdag 4 april een KERNgezond-activiteit binnen het schoolthema; ‘Communiceren’.

 

Goed met elkaar communiceren en dus goed met elkaar omgaan behoort tot de KERNgezond-pijler ‘Gezond Gedrag’. Ze beleefden dit onderwerp aan de hand van vier onderdelen.

 

Als eerste onderdeel werd een discussie gevoerd over maatschappelijke thema’s die momenteel spelen. Denk aan de onrust in de wereld, het klimaat en verschillen in verloning tussen man en vrouw in het voetbal. De achterliggende gedachte was dat kinderen hun mening durven te uiten, en dat ze respect hebben voor de mening van anderen en hoe ze samen hierover een goede discussie kunnen voeren.

 

Als tweede onderdeel speelden ze Raad het Woord. Waarbij ze woorden moesten uitbeelden en omschrijven. Als derde legden ze geblinddoekt een heel parcours af in de sportzaal. Hierbij begeleidde een klasgenoot hun zonder het geblinddoekte kind aan te raken. Samenwerken en duidelijk communiceren hielpen om zo min mogelijk fouten te maken. Als laatste kregen ze een kickboksclinic waarbij goed luisteren, respect, discipline en samenwerken terug kwamen. Door goed met elkaar te communiceren voerden ze de oefeningen goed uit en werd niet per ongeluk geraakt.

 

Al met al een erg leuke ochtend waarbij ze verschillende vormen van communicatie op een inspirerende en spelende manier beleefden.

Foto's 

Meer weten? 

Denise Vlieks

Projectmanager

Neem contact op